AÖF’DEN 2 ÜNİVERSİTE OKUMA İMKANI

AÖF Kayseri Büro Şube Müdürleri  İsmet Aslan ve Esma Durmaz AÖF 2. Üniversite hakkında bilgiler verdi. İsteyenlerin 18 Ekim 2019 tarihine kadar  39 Önlisans  18 lisans programından birine  kayıt yaptırabileceklerini ifade eden Aslan. 2. üniversite düşünen öğrencilerin bir an önce kayıtlarını yapması gerektiğini söyledi.

 

 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi kapsamındaki Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerimize herhangi bir sınav şartı aramaksızın kayıt hakkı verilmesine II Üniversite denilmektedir. Herhangi bir Yükseköğrenim programından  mezun olan  veya bir örgün programda okuyanlar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim programlarından mezun  olanlar ( eğitimine devam eden öğrencilerimiz başvuru yapamamaktadır) 02 Eylül 2019 – 18 Ekim 2019 tarihleri arasında 39 Önlisans  18 lisans programından birine  kayıt yaptırabileceklerdir.

Geleceğinize ve bilgi birikiminize akademik düzeyde yön verebileceğiniz bu fırsatı kaçırmayınız. Hayalleriniz için Anadolu Üniversitesi her zaman yanınızda olacaktır.

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Sistemi ülkemizde yaşayan her bireyin eğitimde, fırsat eşitliğinden yararlanması için azami çaba göstermektedir.   Eğitimini çeşitlendirmiş, kariyerinde bakış açısını değiştirmiş bireylerin, ülkemizin gelişmesindeki katkıları yadsınamayacak kadar önem arz etmektedir.

 

2. II. ÜNİVERSİTE İMKANINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Anadolu Üniversitesi bünyesinde bulundurduğu merkezi açıköğretim faaliyetini yürüten İşletme Fakültesinin 5 lisans programına, İktisat Fakültesinin 6 lisans programına  ve Açıköğretim Fakültesinin 39 önlisans ile 7 lisans programlarına herhangi bir üniversiteden mezun olan veya merkezi açıköğretim dışında bir programda öğrenci olanlar herhangi bir sınava girmeden kayıt yaptırabilmektedirler.

İkinci Üniversite olarak kayıt yaptıracakların önlisans programlarından mezun veya okuyan öğrencilerin sadece önlisans programlarına; lisans programlarında okuyan veya mezun olan öğrencilerin ise hem önlisans hem de lisans programlarından herhangi birisine kayıt yaptırma hakları bulunmaktadır.

Kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz, https://aof.anadolu.edu.tr/kayit  bağlantı adresinden İKİNCİ ÜNİVERSİTE bağıntısını kullanarak kayıtlarını internet üzerinden yaparak, gerekli belgelerle beraber 02 Eylül 2018 – 18 Ekim 2019 tarihleri arasında bürolarımıza müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kayıt aşamalarında herhangi bir sorunla karşılaşmaları durumunda  0850 200 46 10 numaralı telefonla iletişime geçebilir veya en yakın AÖF Büromuzdan gerekli desteği talep edebilirler.

AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYOR

Kendi meslek gruplarına yönelik almış oldukları eğitim, insanların davranışlarında köklü değişiklik yaparak tüm yaşam dokusunda kendini gösterir.  Yapmış oldukları faaliyetler insanları aynı davranış kalıbına iter. Bu da bazen kısır döngüye neden olur. İyi bir öğretmen, iyi bir mühendis, iyi bir işletmeci … doktor vs. kendi mesleğinde mükemmel olabilir. Ama bir mühendis ne kadar işinde mahir olursa olsun hayata veya bir olaya sadece kendi mesleğinden fazlasıyla bakamaz. Kalıplarınızı genişletmediğiniz sürece sadece bir noktadan bakabilirsiniz. Birden çok mesleğin eğitimini alarak, birden çok gözle dünyayı görebilirsiniz.

Durduğunuz yerin açısı görebileceğiniz alanı belirler!                                                             

İnsanlar özellikle eğitimli, belli bir kariyer seviyesini yakalamış bireyler, kendi eğilimlerine akademik bilgi katmak mesleklerinde daha iyi olmak veya bilgi ve donanımlarını ileri seviyeye taşımak için zaman, mekan ve öğretici kısıtı olmayan bu sisteme dahil olmaktadırlar. Bireylerin fırsat eşitliği noktasında açıköğretim sistemi insanlara bu imkanı sağlamaktadır.

 

HERKESİN ULAŞABİLECEĞİ BİR SİSTEM

Ülkemiz eğitim sistemi içinde kendi geleceğini daha doğru ifadeyle kendi kişisel eğilimlerine göre seçmiş birey sayısı neredeyse yok denecek kadar azdır.

Bu durumda mesleğini edinmiş, gelecek kaygısı olmayan bireylerin kendi kişisel gelişimleri için yeni bir eğitim almak isteyişlerini açıköğretim sistemi  karşılamaktadır. Olması gereken de budur. İyi bir doktorun işletme okuması veya sosyoloji okuması doktorluğuna da kendine de katkı verecektir. Belki gençlik yıllarında felsefe okumak istemiştir de gelecek kaygısı onu başka alana sevk etmiş bir kişinin bu isteğini karşılamak için başvuracağı en dinamik ve güzel sistem tatbiki de açıköğretimdir.

Yukarıda bahsettiğimiz gelecek kaygısı olmayan insanların istediklerini okuma fırsatı sunan açıköğretim, okuma fırsatı elinden alınmış ülkemiz insanları için daha önemli işlevi de yerine getirmektedir. Fırsat eşitliği.

Küçük yaşta ekonomik sıkıntılar yüzünden çalışmak zorunda kalan bireylerin gelişimlerinin ve meslek edinmelerinin yolunu açan yine bu sistemdir.

5.Kendi geleceklerini şekillendirmeye çalışan bireyler ne okumalıdır?

Asıl soru veya sorun bu. Açıköğretim sistemiyle öğretim yapan fakültelerin bölümlerine baktığımızda en çok gelecekte iş bulma amacıyla okunanların İş sağlığı ve Güvenliği, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Sağlık Yönetimi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik,  Havacılık Yönetimi , İşletme, Adalet… gibi programlar olduğu görülmektedir.

Örgün veya açıköğretim sisteminde bu programları seçenlerin, kendini gerçekleştirmek adına okumaya devam edenler hariç, tek hedefi iyi bir meslek sahibi olmak. Bu hedefi gerçekleştirmenin önündeki en büyük engel sadece aldıkları öğretimini yeteceğini zannetmeleri. Bu öğretimlerinin yanında Havacılık Yönetimi okuyan bireyin yabancı dil bilmesi; Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik okuyan birinin iyi derecede klavye yazabilmesinin de gerektiğini veya başka bir meslek edinmek için okuyan kişinin o mesleğin gereklerini yerine getirmek için artı bir şeylerinde olması gerektiğini ihmal etmeleri. Öğretim, bilgi birikimimize bir şeyler katarken, bunu mesleğe dönüştürmek için artı bir şeyleri de eklemek gerektiğini unutmadan hareket etmek gelecekte yaşayacağımız hayal kırıklığı riskini bertaraf edecektir.Eğitimli bireyler, gelişmiş toplumları, gelişmiş toplumlar medeniyetleri oluşturur.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.