ERTEKİN: “İLLERİN ACI TECRÜBELERİ VAR”

Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Boydak Holding’in mallarının devlet tarafından müsadere edilmesiyle ilgili olarak önümüzdeki sürecin nasıl işleyeceğine dair bir bilgisinin olmadığını ifade ederek, OSB tarafından inşaat aşamasında olan fuar merkezi içinde açıklamalarda bulundu.

Bizde sizler gibiyiz”

Boydak Holding’in mallarının müsadere edilmesiyle ilgili olarak benimde bilgim yok. Bu müsadere kararı Türkiye’de ilk örnektir. Bizlerde sizler gibi süreci takip etmeye devam edeceğiz. Ama OHAL döneminde çıkan KHK’lar ile Cumhurbaşkanı müzakereleri ve KHK’ları çıkmaya başladı. Onun için kayyumluk süresi 3 yıl daha uzatıldı. Ben o KHK’dan yola çıkarak mevcut TMS çatısı altında bu müsadere sürecinin devam edeceğini varsayıyorum. Ama bir bilgim yok.

“Her ilin fuar alanı olacak diye bir şey yok”

Ben bir dönem Dünya Ticaret Merkezi Genel Müdürlüğü yaptım. Genel Müdür olduğum dönemde de Kayseri, Trabzon ve Antalya Dünya Ticaret Merkezlerinin de genel müdürüydüm. Kayseri’de de bir fuar alanımız vardı. Fuar alanını yılda 2 ya da 3 defa ancak kullanabiliyorduk. Aynı şey Trabzon içinde geçerliydi. Bir realiteyi kabul etmek lazım. Kayseri bu bölgedir demiyorum ama Türkiye’nin her ilinde fuar alanı olacak ve fuar yapacağız diye düşünmekten vazgeçmeliyiz. Yani  her ilde fuar olmalı ve fuar yapılmalı mantığı doğru değil. Güçlü fuarlar yapılması lazım.

“Fuardan ne elde ettiğime bakarım”

Örneğin; biz burada yeni fuarın ilk senesinde katılırız. Çünkü biz bölgenin en önemli mobilya şirketiyiz. O nedenle ilk sene oluruz. Ama ikinci sene benim o fuar alanında katılmamı etkileyecek olan şey, ticari olarak o fuardan ne elde ettiğimdir. Bana kaç tane uluslararası misafir getirecekler? Türkiye’nin kaç ilinden insanlar gelip buradaki benim markamı görecek? Eğer sadece Kayseri’deki insanlar gelip bu fuarı ziyaret edeceklerse benim zaten Kayseri’de tanınmak ve görünürlük sorunum yok. Biz fuar alanının yapılacağını ve ilk fuarın mobilya fuarı olacağını söylemedi.

“İllerin acı tecrübeleri var”

Birçok ilin fuarla ilgili çok acı tecrübeleri var. Sonrasında fuar alanlarında düğün yapıldı. Detaylı düşünülüp hareket edilmesi lazım. Bu şehrin birde tecrübesi var. Kayseri’nin bir dünya ticaret merkezi ve fuar alanı vardı. O fuar alanında kaç fuar yapılmış, ticari olarak işletebilmiş mi, kar etmiş mi? Hesaplanmalı. Günün sonunda her işletme kar etmeli ki devam etmeli. Kar etmeyen işletmelere para koymak durumundasınız. Acaba ortaklar bu fuar alanını yaşatabilmek için para mı koymuşlar yoksa bu fuar alanı para kazanıp ortaklarına mı para vermiş? Bunlara da bakılmasının daha doğru olacağını söylüyorum.

ÖZEL HABER: GÜLDEN ÇOKTAN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.