Kayseri Şeker’in ilk şeker sofrası Boğazlıyan Şeker Fabrikasında kuruldu

KAYSERİ ŞEKER TARAFINDAN GELENEKSEL HALE GELEN ‘ŞEKER SOFRASININ’ İLKİNDE BOĞAZLIYAN ŞEKER FABRİKASI ÇALIŞANLARI, AİLELERİ İLE KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ VE KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI YÖNETİCİLERİ BİR ARAYA GELDİ. 

Kayseri Şeker tarafından geleneksel hale gelen ‘Şeker Sofrasının’ ilkinde Boğazlıyan Şeker Fabrikası çalışanları ve aileleri, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası yöneticileriyle bir araya geldi.
Kayseri Pancar Kooperatifinin 64’ncü Genel Kurulu sonrasında ilk etkinliğe Boğazlıyan Şeker Fabrikasında katılan Başkan Hüseyin Akay ve yönetim kurulu üyeleri çalışanlar tarafından karanfillerle karşılandı. Boğazlıyan Şeker Fabrikasında kurulan ilk şeker sofrasına; Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyelerinden Harun Halıcı, Hurşit Dede, Denetim Kurulu Üyesi Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Kadir Güneş, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner, genel müdür yardımcıları, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ve çalışanlar aileleri ile birlikte katıldı. Şeker sofrasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Ramazan güzellikleriyle beraber geliyor. Ramazan; başı rahmet, ortası mağfiret sonu da günahlardan kurtuluş ayıdır. Bunu yine büyük bir sevinçle idrak ediyoruz. Cenabı Allah’a çok şükür tekrardan bizi bir Ramazana daha eriştirdi. Ramazan milletimiz ve Müslüman alemi için ayrı bir yere sahiptir. Ramazanda hepimiz kendimizi muhasebeye çekiyoruz. Ramazanda ibadetin hazzına varıyoruz. Biraz daha huşu içerisinde Ramazanın tadına varmaya çalışıyoruz. Ramazanın tabi çeşitli özellikleri var. Ramazan, sadece oruç ibadeti olarak değil, diğer ibadetler açısından da önemli bir aydır. Ramazanda insanlar birbirleriyle yardımlaşırlar, insanlar genelde sadakalarını, zekatlarını hep bu ayda vermeye çalışırlar. Fakir, fukara insanlara elimizden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışırız. Bunların sonucunda da toplumsal bir ruh oluşmaya başlar. Bu toplumsal ruh sonuçta bizi büyük bir millet yapıyor. Biz de kendi aramızda birlikte bu Ramazanın güzelliğini büyük Kayseri Şeker ailesi olarak yaşayarak, Ramazanın güzelliğini bu şekilde idrak etmeye çalışıyoruz” dedi.
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer de konuşmasında; çalışanıyla, üreteniyle, nakliyecisiyle, çiftçisiyle, yöneticisiyle Kayseri Şeker’in büyük bir aile olduğunu vurguladı. -kb

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.