6502 Sayılı Kanun Tüketicilerin Hak Aramasında Yardımcı Olmaktadır

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 15-21 Mart tarihleri arasında kutlanan Tüketiciyi Koruma Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Başkan Hiçyılmaz, “6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun, tüketicilerin hak aramasında yardımcı olmaktadır” dedi. Hiçyılmaz, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ile tüketici haklarının korunması noktasında önemli gelişmeler yaşandığını da vurguladığı açıklamasında, “Teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte ürün ve hizmet bombardımanına tutulan tüketici hızla satın almaya ve tüketmeye başladı. Yaşanan bu değişim; tüketiciye farklı alternatifler arasında seçme hakkı tanırken, aynı zamanda pek çok sorunu da beraberinde getirmiştir. Bu değişim tüketim ve tüketici hakları kavramının doğmasına neden olmuştur” diye konuştu. Başkan Hiçyılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Kanunlarla desteklenen bu haklarımıza biz de tüketiciler olarak sahip çıkmalıyız. Tarihi geçen, standartlara uygun olarak üretilmeyen hiçbir ürünü satın almamalıyız. Satın aldığımız ürünlerde yaşadığımız sorunları mutlaka dile getirmeliyiz. Kayseri Ticaret Odası olarak tüm üyelerimizin ve halkımızın bilinçli birer tüketici olması için gerekli çalışmaları yürütmekteyiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.