DENİZ DERKEN BALIĞI UNUTTUK

Kayserimiz her geçen gün gelişiyor. Kayseri’de 147 yıllık yatırım rekoru kırılıyor. Peki, 147 yıllık yatırım rekorunda neler yapıldı? Estetiğe çok önem veren yerel yöneticilerimizin biri geldi biri gitti. Gelen giden kendi göz zevkine uygun kaldırım ve yol yaptı. Bir sonraki geldi öyle olmamış yeniden yapmalıyız dedi. Hatta bu yol çok dar bunu biraz genişletelim 4 şeritli yaptıralım. İdareciler, ulaşım sorunu olmayacak diyor sürücü diğer taraftan kan ağlıyor. Vatandaş ne derse desin idareci yine kendi bildiğini okuyor. Oy zamanı kapısını aşındırdığı halkın talep ve şikayetlerini es geçiyor. Gün gelir devran döner diyelim…

……..

Özel halk otobüsleri artık sokaklarda kalıyor. Kimisinin freni patlıyor, kimisi ise seyir halindeyken motordan gelen dumanla seferini tamamlayamıyor. Talas’ta freni patlayan bir halk otobüsü gencecik bir canı hayattan koparmıştı. Dün, Emniyet Müdürlüğü karşısında yine bir dumanlar içerisinde özel halk otobüsü. Şoför, çaresiz kara kara düşünüyordu. Bunca olaya rağmen, sağ sağlim gidip geliyoruz. Canımız Allah’a emanet. Klimalar deseniz kışın soğuk, yazın ise sıcak esiyor. Bu araçların yenilenme zamanı gelmedi acaba sormak istiyorum. Ve bir gün otobüste şoför ve yolcunun diyolağına şahit oldum.

-Otobüsçü: (Orta tarafa ilerleyin)

-Yolcu:(Boş yer yok nereye ilerleyelim. Otobüs doldu)

Otobüsçü: ( 200 kişilik otobüse daha 50 yolcu aldım. Neresi dolu?)

Şimdi kavurucu sıcakları düşününce şoföründe bahsettiği gibi 200 kişi ile yolculuk yaptığınızı düşünün. Ve söz sizde…Geçtiğimiz yıl çok sayıda halk otobüsünün tanıtımı yapılmıştı. Cumhuriyet Meydan’ında konforlu olan dört dörtlük bu otobüsler boy boy sergilenmişti.O otobüsler nereye gitti şahsen çok merak ediyorum. Demek ki belediyecilik okullarında “yol” kavramı geçme notunu belirliyor. Deniz önemlidir ama denizin içerisindeki balığı da düşünmek gerekir.

………

Yol yapma ve kaldırım döşeme yetenekleri dışında spora ve sanata da çok önem veriyoruz. Onun için Dünya Oyunlarında Muaythai‘de 81 kiloda altın madalya kazanan Ali Doğan memleketi Kayseri’de şehrin önde gelen idarecileri tarafından coşkuyla karşılandı. Türk bayrağını yurt dışında dalgalandıran sporcumuz Doğan’ın yanında Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, vardı. Gözler aradı açıkçası açılışlarda boy gösterenleri. Spora ve sporcuya çok sahip çıkan bir il olarak ta ayrıca gururluyuz.

…..

Kayseri Kalesi, restorasyon çalışmaları 2013 yılında başlandı. Ve yetkililer oraya 40 milyon TL’lik yatırımın yapıldığını söylemişti. Aradan 4 yıl geçti durumu ise faili  meçhul. Akıbeti belli olmayan bir diğer konusu ise Bölge Hastanesi. 2014-2015 derken yılı 2017 yaptık. Umarım açıldıktan sonra ağzımız açık kalır. Bizleri utandırırlar. Olmasa da olur. Alıştık, bir dört yıl daha bekleriz.

………

Hep Kayseri’de sosyal hayatın olmadığından yakınırlar. Aslında Kayseri’de sosyal hayat değil bu kavramdan çok uzak insanlar dümenin başında. En basitinden Ramazan ayında belediye, Ramazan Sokağı adı altında vatandaşa bir ay hizmet verdi. Ve oraya gidip gördüğümde anladım ki Kayseri halkının böyle güzel mekanlara, günün stresini atabileceği ama aynı zamanda cebine uygun güzel yerler istiyor. Çünkü eğlenmeye hasret kalmış.

Hizmet, yol yapmak kaldırım döşemek değildir. Bu şehrin insanının bir sosyal ve kültürel hayatı var. Bu göz ardı edildiği için ne uzuyoruz ne de kısalıyoruz. Başka şehirlere gezmek için gittiğimizde neden bizde yok diyoruz. Şehrin ortasında büyük Mimarsinan Parkımız var. Değerlendirelim orayı. Mevcut şartlarını daha da iyileştirelim. Balicilerin, uyuşturucuların elinden alalım. İnsan isterse her şeyi yapar. Niyet önemli. O yüzden idarecilerin bu şehrin sosyal hayatını geliştirmek gibi çokta niyeti yok gibi.

…..

Bazı ilçe belediye başkanlarını çok tebrik ediyorum. Gerçekten vizyon kavramının hakkını veriyorlar. Ama Kayseri gibi 1 milyonluk şehirde sosyal hayatın olmaması utanılması gereken bir konu.

…..

Son olarak tiyatrodan bahsetmek istiyorum. İlimizde Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleri kapsamında çocuklar için tiyatro gösterileri yapılmakta. Ama neden yetişkin insanların gidebileceği tiyatro gösterileri olmuyor. Konuştuğum bir tiyatro oyuncusu oyunlarının sergilenmesi noktasında yer noktasında sıkıntı yaşadıklarını söylemişti. Tiyatro gösterisi yapmak isteyen bu insanlara yer tahsisi yapılmıyor mu yoksa bu insanlar yalan mı söylüyor?

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.