Gilaburunun Katma Değeri Yüksek Yeni Ürünleri Geliştirilecek

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gilaburunun katma değeri yüksek yeni ürünlerinin geliştirilmesi için TÜBİTAK MAM Genel Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürlüğü ile protokol imzalandı.
Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Cumhurbaşkanı Danışmanı İbrahim Sönmez, TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü Genel Müdürü Prof. Dr. Şaban Tekin, TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek, ORAN kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, İl Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, Prof. Dr. İsa Karaman, Şube Müdürleri ve Teknik Personellerin katılımı ile bir gün boyunca yapılan toplantının ardından teknik inceleme gezisi gerçekleştirildi.
Yapılan toplantı sonucunda; yoğun bir şekilde kimyasal gübre kullanımından dolayı her gecen gün çoraklaşan toprakların, organik maddece zenginleştirilmesi ve kimyasal gübrenin yerini alabilecek yeni doğal gübrelerin AR-GE’leri yapılarak öncelikle Kayseri’ye ardında ülkeye katkı sağlamak üzere çalışmaların başlatılması için üçlü protokol çerçevesinde fizibilite çalışması yapılmasına karar verildi.
Ardından telekonferans bağlantısı yapılarak toplantıya Prof. Dr. Cem Özkan’nın katılmasıyla diğer bir proje olan tatlı su balıkçılığı üretiminde önde gelen illerden biri olması hasebiyle Kayseri’de, ithal balık yemi kullanımını minimize etmek için balık yemi olarak kullanılabilecek yeni yem maddelerinin araştırılarak 2017 yılının ilk aylarında fizibilitesinin çıkarılmasına karar verildi.
Ayrıca; Kayseri’de yaygın olarak bulunan Gilaburunun sağlıklı beslenme açısından bazı fizyolojik özelliklerinin belirlenmesi ve katma değeri yüksek yeni ürünler geliştirilmesi için TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürlüğü ile ikili protokol imzalanarak AR-GE çalışmaların yapılmasına karar verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.