Hak-İş’ten 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü açıklaması

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ay yıldızlı bayrağımıza kanlarının rengini veren ve bu vatanın tapusunu kanlarıyla yazan ecdadımızın ruhunu rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Türkü, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i, Abaza’sı, Boşnak’ı ve Gürcü’sü hep birlikte bu vatanın bölünmemesi için göğsünü siper etmiştir. Çanakkale’nin ruhunu iyi keşfetmek, bu ruhu kavramak her daim canlı ve zinde tutmak hem fertleri hem de ülkeyi hatırı sayılır bir konuma getireceği düşüncesindeyiz. 15 Temmuz kahbe darbe girişiminde gördük ki söz konusu vatan olunca gençlerimiz yine korkusuzca tanklara bedenlerini siper ettiler. Nene hatunlar çıkıp vatanımız için verdiği mücadelesini bir kez daha verdiler. 102 yıl önce Seyit Onbaşıdan yemiş olduğu tokatı Ömer Halis Demir gibi bir yiğit çıkarak hainlerin anlının çatına kurşunu korkusuzca çakan yiğitlerimizi gördük. Çanakkale Ruhunu ve 15 Temmuz Ruhunu unutmamalıyız. Nesillerimize de unutturmamalıyız. Bizim milletimiz kadar esarete alışık olmayan dünya da başka bir millet daha yoktur. Bunu tüm dünya iyi anlamalıdır. Düşmanca tavır ve tutumlarıyla bu ülkenin evlatlarını yıldıracağını sananlar yine aynı gaflete düşmüştür. Bu millet 102 yıl önce nasıl tek yumruk olduysa bugün de aynı asil duruşunu sergileyecek ve dünya var oldukça da sergilemeye de devam edecektir. Milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 200 bini aşkın şehidimizi, on binlerce gazimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bütün Şehitlerimizin Ruhları şad makamları Cennet olsun.” -İHA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.