E-TEKNOLOJİ

Haftalardan bu hafta, Elon Musk ile haftaya başladık. Uzaya müthiş spor arabasını yolladı. Yollarken o kadar mutluydu ki gözlerinin içi gülüyordu adeta, çok küçük yaşlarda başlayan teknoloji merakı ilginç boyutlarda üstelik internet haberlerine göre okuma yazma öğrenmeden kendi çabalarıyla ya da yetenek mi desek ilginç bir yazılım yapmış, sonra bir internet oyunu yazılımı yaparak yüksek miktarlarda para kazanmış. Neyse bunun bizi ilgilendiren tarafı nedir ne oldu da bu havalı araba uzaya gitti şimdi ne olacak şöyle ki; Aslında roket yani tabiki görüntüsü araç olsa da muhakkak bi esprisi var uzayda yavaş yavaş arz –endam edecek olan bu araç görünümlü roket gelecek yıllarda gönderilecek roketlerin önünü açacak yeni araştırmalara zemin hazılayacak, telekominikasyon yani haberleşme konusunda yenilikler getirecek, Nasa araştırmalarına zemin hazırlıyacak yani teknolojik açıdan pek çok işe yarayacak bu uzay aracı. Elon Musk aslında dünyada demir adam filmiyle tanınan Tony Stark’a benzetiliyor Tv kanallarında izlediğimiz ya da sinema sektörünün içinde ya geriden yada eş zamanlı şekilde teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz aslında eğer izlediklerimizi o yönde değerlendirebilirsek anlam verebilirsek tabiî ki. Haftanın bir diğer ilginç teknolojik gelişmesi robotlar artık Japonya da bir çok alanda kullanılmaya başlanacak hizmet sektörü dahil ilginç gelişmeler gerçekten ama nasıl değerlendirildiğine bağlı bu gelişmeler.
***
Teknoloji gelişirken televizyon izleme oranları da artıyor mu acaba. Neler izliyoruz daha çok internette mi vakit geçiriyoruz yoksa televizyon başında mı? Tv kanalları istekleri ne kadar karşılıyor benim gözlemlerim daha çok yemek programlarının şiddetle çoğalmakta olduğu yönünde tv uzmanları halk istiyor talep var. Arz talebi karşılıyor şeklinde konuşmalar yaparken halkımız bu programlarla neden bu kadar haşır neşir oluyor televizyondaki kişi yemek yiyor izleyen bundan keyif aldığını söylüyor.Aynı kişiye en son hangi filmi izledin yada kitap sorusu sorulduğunda pek umursamaz görünüyor.Yemek programlarına karşı değilim elbette ama bi tuhaflık var gibi sanki konuyu yine değerlendirmesi için medya uzmanlarına atalım. Önemli konu aslında gençlerin ellerindeki internet araçları, bilgisayarlar,internet oyunları tehlikeli boyutlarda gençleri etkiliyor bu hafta bir çok haber sitesinde ve televizyonda birkaç gencin oyun bağımlılığı sebebiyle intihar haberlerini okudum,izledim hatta benzer bir vakayla karşılaştım.Durum gerçekten şaşırtıcı şekilde artıyor ve aileler konu hakkında acilen bilgilenmeli,önlem almalı önce böyle bir durumla karşılaşan aile neler yapmalı bu konuya değinmek istiyorum; Ailede güvenli ortam olması yani aslında aile olmanın en önemli tarafı, işlevi güven ortamıdır.Ebeveynlerin birbirine sevgi ile yaklaşması çocukların güven ortamında büyümesine sebep olacağından her hangi bir şey’e bağımlılık geliştirme eğilimleri az olacaktır.Disiplini abartmamak ikinci kural olarak söylenebilir ,kuralsız bir hayat olamayacağı gibi aşırı kurallarla çevrelenmiş bir hayat gençlerin hatalar yapmasına sebep olabilir.Alınacak ufak önlemlerle çocukları kontrol altında tutmak mümkün olabilir. Eğer gençte bağımlılık geliştiyse yavaş yavaş onu kurtarmak farklı ve eğlenceli oyunlar icat edilip ailece zaman geçirilmesi sağlanarak bu bağımlılığın yarattığı boşluk doldurulabilinir.
***
Ailelere tavsiyelerden sonra Teknolojinin neresindesin diye soranlara cevaplar değişebilir kimi en son çıkan ürünleri almak için tekno-marketlere koşarken kimi hiç umursamadan da hayatına devam edebilir. Bana göre her ikisi de doğru yapıyor.Bol teknolojik gelişmeli haftalar diliyorum herkese…

PSİKOLOJİK DANIŞMAN SEBİHA ERGÜN                                                                                                               #kayseridengepsikolojikdanışmanlık  #sebihaergün

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.